Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики закликають не розводити багаття

April 15, 2020

Нині весняні роботи на присадибних ділянках, городах та дачах в розпалі - дбайливі господарі наводять лад після зими. Саме зараз є глобальною проблемою спалювання сміття та залишків сухої трави біля трансформаторних підстанцій та ліній електропередач, а це означає зріст ризику виникнення пожеж.

Енергетики області б’ють на сполох та закликають мешканців відмовитись від паління сухостоїв та дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу енергооб’єктів. Адже неконтрольований вогонь створює реальну загрозу обривів проводів, пошкодження електрообладнання. Необережні дії ставлять під загрозу і життя людей, які знаходяться поблизу електроустановок.

Біля ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати стерню, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття. Винуватці пожеж будуть нести відповідальність за завдану матеріальну шкоду, а також за створення загрози життю та здоров’ю людей.

До речі, днями законодавчо встановлені нові та суворі багатотисячні штрафи за паління трави.

Енергетики просять мешканців при виявленні загоряння поблизу ліній електропередач чи енергетичного обладнання викликати бригаду рятувальників за номером 101, а також повідомити до кол-центру компанії за номером 0552-48-06-20 або 0-800-500-629.

Фото ілюстративне. 

 

 

Нагору